Navodila

NAVODILA ZA PRIMER SMRTI NA DOMU

Svojci umrlega morajo o smrti obvestiti mrliško pregledno službo – to je Inštitut za sodno medicino Ljubljana, ki opravi mrliški pregled in izda potrdilo o smrti.

TEL: (0)1 543 72 22 in (0)1 524 49 51 

24 ur na dan, vse dni v letu.

Ob klicu bodo od vas želeli vedeti osnovne podatke o umrlem; datum in kraj rojstva, datum in uro smrti, naslov umrlega oz. kraj kjer pokojnik leži. 

Pripravljeno imejte tudi dosegljivo zdravstveno dokumentacijo in nujno osebni dokument umrlega.

Ko mrliški oglednik opravi mrliški pregled in izda potrdilo, svojci pokličejo našo dežurno pogrebno službo, ki je dostopna 24 ur /  041-637-617  in se dogovorimo za prevoz pokojnika, dogovorimo se o vrsti pogreba (žarni pokop ali pokop s krsto), cvetlične aranžmaje, pevci, trobenta, torej vse na enem mestu.

 

NAVODILA V PRIMERU SMRTI V BOLNIŠNICI ALI DOMU ZA OSTARELE

Po obvestilu o nastopu smrti v bolnišnici ali domu starejših občanov, se svojci oglasite na oddelku kjer je pokojni ležal in  prevzamete vse pokojnikove stvari.

Nato pokličete našo dežurno  službo  041-637-617 , ki je dostopna 24 ur na dan vse dni v tednu. Dogovorili se bomo glede vrste pogreba, pogrebne opreme, žalnega cvetja… Svetovali vam bomo in vam pomagali urediti vse potrebno za spodobno slovo od pokojne osebe. Škofljica ter Ig-a  , kjer se s svojci dogovorimo o  načinu pogreba (žarni pokop ali pokop s krsto, prevoz v drug kraj, cvetlične aranžmaje, torej vse na enem mestu.

NAVODILA V PRIMERU SMRTI DRUGJE

V primeru smrti drugje lahko svojci ravnajo enako kot v primeru smrti v bolnišnici ali domu za ostarele.